Lær at sige nej med god stil (Video og blog) med Mayday TV

Lær at sige nej med Mayday TV og frejamay november.png

I denne uge skal jeg offentliggøre min nye hjemmeside (i dag faktisk, du sidder og kigger på den lige nu), jeg skal aflevere et ret stort projekt, jeg skal til konference i morgen og jeg skal også lige være en nærværende mor der laver øko-mad og overholder min madplan. 

Jo tak. Så denne uge er rimelig presset, ligesom mange uger har det med at være. Ligesom du kender fra dit eget liv. Og selv de uger der ikke er pressede, er godt bookede med vigtige ting der har høj prioritet i dit liv. Derfor er der så godt som ingen tid (eller liv) at spilde på mennesker der lige vil plukke din hjerne for ideer (uden også at betale en faktura), folk der vil have dig til at dele deres vildt fantastiske indhold på din facebook-væg eller på andre måder vil spilde din tid med noget der ikke skaber værdi for dig den anden vej.

For misforstå mig ikke. Jeg holder selv meget af faglig sparring og pleje af mit netværk. Men jeg ved godt hvem der dræner mig og hvem der beriger mit liv. Du kan selv mærke efter når du har haft et sparringsmøde, går du klogere og mere opløftet derfra? Eller føler du at du har givet din værdifulde viden gratis væk til en der hverken gav igen eller som du kommer til at se igen?

Din tid er vigtig.

Din tid er begrænset.

Du skal blive trænet og øvet i at sige nej, og du skal lære at gøre det på en lækker classy måde, sådan så dit nej føles godt i maven og efterlader modtageren et godt sted. How cool is that?

At sige nej er noget de fleste af os kan blive (meget) bedre til, og når først vi er kommet i gang med at træne det, frigør det helt utrolig meget frihed og selvfølelse. Jeg øver mig stadig, men der er også steder hvor jeg efterhånden er blevet ret stærk i mit nej.

I dagens afsnit af Mayday TV har jeg samlet gode tips og konkrete sætninger du kan bruge, så du kan lære at sige nej med god stil. Se med her, og så glæder jeg mig til at læse din kommentar i kommentarfeltet herunder. 

Nu er det din tur, for kun sammen bliver vi dygtigere og stærkere. Ingen kan alt, men når vi deler bliver vi allesammen lidt bedre. Del dine erfaringer med at sige nej på en god måde, har du en god sætning der virker, som andre med fordel kunne bruge, så del den med os her.

Har du stadig svært ved det der med at sige nej, så spørg om hjælp, jeg sidder klar til at hjælpe, og måske er der en kickass læser derude der har et svar klar til din udfordring.

Intet er umuligt for den der ikke selv skal gøre det, men hvis man ikke spørger så får man i hvert fald ikke mere viden.